banner

Hva er forskjellen mellom BT4 og CT4 i eksplosjonsbeskyttelsesklassen?

BT4 og CT4 er begge karaktermerker for eksplosjonssikre motorer, som representerer henholdsvis forskjellige eksplosjonssikre nivåer.

BT4 refererer til akkumuleringsområdet for brennbar gass i eksplosjonsfareområdet og er egnet for eksplosive gassmiljøer i sone 1 og sone 2. CT4 refererer til akkumuleringsområdet for brennbart støv i eksplosjonsfareområdet og er egnet for støveksplosive miljøer i sone 20 , 21 og 22. Hovedforskjellene er som følger: Anvendelsesområde: BT4 egner seg for brennbare gassmiljøer, mens CT4 egner seg for brennbare støvmiljøer.Miljøtype: BT4 tilsvarer et miljø med brannfarlig gass, og CT4 tilsvarer et miljø med brennbart støv.

Beskyttelseskrav: På grunn av de forskjellige egenskapene til gass og støv, har eksplosjonssikre motorer forskjellige beskyttelses- og tetningskrav i forskjellige miljøer.Sertifikatmerke: BT4 og CT4 er internasjonalt aksepterte eksplosjonssikre karaktermerker.Eksplosjonssikre motorer må oppnå tilsvarende eksplosjonssikre sertifiseringer og sertifikater for å bruke disse merkene.

Det bør bemerkes at valget av en passende eksplosjonssikker karakter og type eksplosjonssikker motor bør bestemmes basert på eksplosjonsrisikovurderingen av den faktiske arbeidsplassen.Under bruk bør også korrekt installasjon, drift og vedlikehold utføres i henhold til relevante sikkerhetsforskrifter og krav.

sva (1)


Innleggstid: 16. oktober 2023